Senarai Top 10 Curriculum Vitae CV dan Resume Maker yang Dapat Bantu Anda

Senarai Top 10 Curriculum Vitae CV dan Resume Maker yang Dapat Bantu Anda

Menaip dan menyiapkan resume dari awal boleh mengambil masa beberapa jam atau bahkan beberapa hari mahupun mungkin sampai beberapa minggu untuk disiapkan kecuali anda komited sepenuhnya kepadanya. Tetapi, jika anda serius mencari pekerjaan, anda perlu bijak mengenainya, dan mengambil jalan paling mudah dan paling bijak untuk siapkan CV dan resume yang hebat tanpa sebarang masalah.

Menggunakan templat dan membuat CV dengan menggunakan perkhidmatan resume dan cv maker pasti dapat memudahkan kerja anda dan menjadikannya lebih hebat. Berikut adalah 10 resume dan cv maker  untuk membantu anda. Semoga pergkonsian kali ini bermanfaat.

10. ResumeLift

ResumeLift menyediakan perkhidmatan penulisan yang boleh membantu anda membuat resume peribadi, disesuaikan dengan tugas atau situasi tertentu. Jika anda tidak mempunyai banyak masa di tangan anda, perkhidmatan ini boleh mengambil beban anda dan membuatnya hanya dalam masa beberapa minit.Laman ini juga mempunyai bahagian Q & A di mana anda boleh bercakap terus dengan penasihat kerjaya dan mendapatkan maklumat penting. Jika anda tidak mempunyai pengalaman menulis yakinlah bahawa pakar penulisan mereka akan memberi anda apa yang anda perlukan.

9. Resume Genius

ResumeGenius menjanjikan untuk membantu anda membina produk profesional dalam hanya 15 minit.Sekiranya anda tidak fikir ia mungkin, lihat templat mencari klasik dan elegan yang berjaya mendarat ribuan orang pekerjaan baru. Ketepatan, kesederhanaan dalam fungsi dan penggunaan, dan profesionalisme hanya beberapa sifat templat ini. Perkara terbaik adalah mereka adalah pemantauan sistem pemohon yang mesra yang bermaksud tidak ada cara yang akan ditolak sebelum mencapai perekrut.

8. SlashCV

SlashCV menawarkan cara paling mudah untuk membuat dan berkongsi CV dalam talian anda. Jika anda ingin mengujinya, terdapat demonstrasi video mengenai langkah-langkah yang perlu anda ambil untuk mencipta satu yang menunjukkan dengan tepat bagaimana ia berfungsi. Perkhidmatan ini menawarkan 28 template PDF yang direka bentuk yang berbeza yang boleh anda muat turun secara percuma. Malah, anda boleh memilih satu dan mula bekerja pada anda dengan hanya satu klik. Juga, ia membolehkan anda menyimpan CV anda ke Dropbox yang menjadikan keseluruhan proses sangat mudah.

7. VisualCV

VisualCV telah mengubah wajahnya dan komited dalam membantu anda membuat resume yang menonjol yang boleh membantu anda mendarat kerja. Forbes, Mashable, TNW, CNN dan Wall Street Journal menjamin bahawa VisualCV sedang melakukan pekerjaan yang cukup baik. Menyemak imbas galeri yang mempamerkan templat moden dan menarik akan meyakinkan anda. Apa yang hebat tentang perkhidmatan ini ialah membolehkan anda menjejaki hasilnya dengan melihat analisis yang membolehkan anda tahu apabila CV anda sedang dilihat atau dimuat turun.

6. ResumUP

Adakah anda ingin meningkatkan peluang anda sehingga 76 peratus mendarat pekerjaan? Jika ya, ResumUP hanyalah apa yang anda perlukan. Perkhidmatan ini menawarkan pelbagai resume seperti riben, berfungsi, klasik ‘bersih dan mudah’. Selain itu, ia juga membolehkan anda bereksperimen dengan template inforgraphic dan format lain yang lebih interaktif, yang boleh memberikan lebih banyak penekanan pada kemahiran anda, menjadikan anda calon yang menarik.

5. My Perfect Resume

Dengan My Perfect Resume, anda boleh mendapatkan resume anda dalam hanya tiga langkah mudah.Mula-mula anda memilih reka bentuk yang anda mahu gunakan dari galeri, misalnya tradisional, seni, atau moden. Kedua, anda memilih sama ada anda mahu memuat naik atau membuatnya dari awal. Akhirnya anda memilih salah satu dari perpustakaan mereka reka bentuk profesional, membina resume dengan maklumat khusus industri, memuat turun, mencetak dan anda sudah bersedia untuk pergi.

4. GotResumeBuilder

GotResumeBuilder menawarkan format lurus dan toolkit mudah untuk berfungsi. Perkhidmatan ini menawarkan pelbagai tip, menyambung semula templat dengan reka bentuk kebanyakannya klasik serta pilihan untuk membaginya di laman web atau media sosial. Anda juga perlu memilih untuk memuat turunnya dalam sebarang format yang anda suka, seperti PDF, Word, ODT, Html atau teks.

3. CV Maker

CV Maker adalah satu lagi alat yang sangat baik yang menawarkan pembinaan dan perkhidmatan untuk membuat resume yang luar biasa mudah, cepat dan benar-benar percuma! Ia menawarkan pelbagai templat untuk dipilih, yang boleh anda gunakan untuk membuat CV anda sendiri seperti yang anda bayangkan. Dengan lebih daripada 11,000,000 muat turun dan 4,000,00 CV disimpan, perkhidmatan popular ini membolehkan anda untuk bukan sahaja membuat CV tetapi juga mengeksport ke dokumen dalam pelbagai format termasuk PDF, HTML atau TXT. Jadi tiada lagi adalah untuk menyiapkan CV yang hebat! Gunakan CV Maker dan pelbagai

2. Visualize. Me

Sekiranya anda memohon untuk posisi yang kreatif , ini adalah tempat yang anda pilih sejak Visualize.Me adalah pembuat infographic # 1. Di sini anda tidak akan mencari templat CV tradisional atau klasik tetapi maklumat grafik yang anda boleh tambah pelbagai lagi ciri khas yang hebat. Ini termasuk tema cantik dan moden, peta bahasa, garis masa pengalaman, carta kemahiran dan maklumat lain yang visual menarik pasti boleh menarik perhatian majikan.

1. Kickresume

Yang terakhir adalah Kickresume , yang menjanjikan anda peluang 60 peratus lebih tinggi untuk mendarat pekerjaan. Laman web ini menawarkan resume dan pembina surat yang membolehkan penyesuaian mudah untuk setiap profesion dan industri yang anda mahukan. Selain itu, ia juga menyediakan perkhidmatan khas bagi anda semua untuk membina sebuah laman web peribadi dengan satu klik.

Walaupun menulis CV adalah perkara terakhir yang anda mahu lakukan, itu alat yang diperlukan jika anda ingin mendapatkan pekerjaan. Menggunakan resume maker ini insyaAllah akan dapat membantu anda membuat satu CV atau resuma yang ditulis secara profesional melalui proses yang lebih mudah dan lebih menyeronokkan!

Yang mana yang anda pilih? Beritahu kami di bahagian komen di bawah …

Perbezaan Antara Curriculum Vitae CV dan Resume

error: Content is protected !!