Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera

ting 1Bahan ini di ambil dari sumber berikut : mudahmengajar.blogspot.com

Apa khabar semua dan bersyukur kerana singgah lagi ke laman web ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Sejarah Tingkatan 4

Anda sangat beruntung kerana pada kali ini pihak admin hendak kongsikan dengan anda bahan-bahan DSKP Sejarah Tingkatan 4

Ini Ialah DSKP Sejarah Tingkatan 4

ting 1Bahan ini di ambil dari sumber berikut : mudahmengajar.blogspot.com

Sebelum ke bab seterusnya, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba sikit apa itu DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Dalami Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka untuk menolong memudahkan para pendidik membuat pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan mampu menolong para pendidik kerana mereka hanya perlu melihat satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Bagaimana Nak Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang para pelajar patut ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Kegunaan Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data-data Berikut

Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Sejarah Tingkatan 4 yang kami publish ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Sejarah Tingkatan 4

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Bahan :  DSKP Sejarah Tingkatan 4

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak ridaksi berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di media sosial anda. Ya, viralkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke laman pendidikan kami ini. Untuk nota post di atas iaitu Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-10 04:34:42.

Sekarang kami ingin nyatakan bahawa kami telah kongsikan satu perkongsian yang sangat bermakna untuk murid-murid dapatkan iaitu Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 4 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!