Muat Turun Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Cepat

product image hots target sejarah tingkatan 2Bahan ini di ambil dari pemilik berikut : topbooks.my

Salam berkenalan dan terima kasih kerana datang lagi ke blog ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Sejarah Tingkatan 2

Anda sangat langkah kanan oleh sebab kali ini pihak admin hendak tunjukkan kepada anda tentang DSKP Sejarah Tingkatan 2

Berikut Ialah DSKP Sejarah Tingkatan 2

product image hots target sejarah tingkatan 2Bahan ini di ambil dari pemilik berikut : topbooks.my

Sebelum ke bab seterusnya, jom kita belajar dulu serba sikit mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Dalami Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau yang sebenarnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi membantu memudahkan para guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Ianya dikatakan mampu memudahkan para guru kerana kita hanya perlu menggunakan satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid patut ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Penerangan Ringkas Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Bahan-bahan Berikut

Muat Turun Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Cepat ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Sejarah Tingkatan 2 yang kami share ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian bahan-bahan sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Sejarah Tingkatan 2

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Bahan :  DSKP Sejarah Tingkatan 2

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak ridaksi berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di google plus anda. Ya, viralkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana beri sokongan ke website kami ini. Untuk perkongsian post di atas iaitu Muat Turun Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Cepat di tulis oleh admin pada 2019-02-21 14:18:42.

Kali ini kami ingin war-warkan bahawa kami telah publishkan satu artikel yang sangat berguna untuk guru-guru download iaitu Muat Turun Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Cepat.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Muat Turun Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Cepat. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!