Senarai Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah

20171203180602604 0062 1024x1024 jpgBahan ini di ambil dari website berikut : pustakasaujana.com.my

Hi semua dan bersyukur sebab singgah lagi ke perpustakaan maya ini. Anda mencari DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Anda sangat beruntung sebab pada hari ini saya hendak tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Mari Dapatkan DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

20171203180602604 0062 1024x1024 jpgBahan ini di ambil dari website berikut : pustakasaujana.com.my

Sebelum kita ke link download, jom kita fahami dahulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Kenali Apa itu DSKP dan Fungsinya

DSKP atau yang sebenarnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu dokumen yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi menolong memudahkan para cikgu melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan dapat menolong para pendidik kerana kita hanya perlu menggunakan satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa pula Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Info Ringkas Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Info Ringkas Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Senarai Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 yang kami share ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Download Bahan :  DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Selamat Mendownload & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, saya berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di telegram anda. Ya, share ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana singgah ke blog pendidikan kami ini. Untuk peringatan post di atas iaitu Senarai Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-11 22:36:42.

Masa ini kami ingin war-warkan bahawa pihak kami telah publishkan satu bahan yang sangat bermanfaat untuk guru-guru download iaitu Senarai Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Senarai Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!