Kumpulan Dskp Perniagaan Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah

am buku latihan modul kerja rumah kbat dskp pendidikan islam tingkatan 2 shopee malaysiaBahan ini di ambil dari pemilik berikut : shopee.com.my

Assalamualaikum semua terima kasih sangat sebab anda mari ke rumah digital ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Perniagaan Tingkatan 5

Anda sangat bertuah oleh sebab perkongsian kali ini saya hendak kongsikan dengan anda tentang DSKP Perniagaan Tingkatan 5

Mari Dapatkan DSKP Perniagaan Tingkatan 5

am buku latihan modul kerja rumah kbat dskp pendidikan islam tingkatan 2 shopee malaysiaBahan ini di ambil dari pemilik berikut : shopee.com.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba sikit mengenai DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Dalami Apa itu DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu dokumen yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibina untuk menolong memudahkan para pendidik menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu menolong para guru kerana kita hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa yang di Maksudkan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang para pelajar perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Penerangan Ringkas Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Kumpulan Dskp Perniagaan Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk penjelasan kepada semua, tiada satupun DSKP Perniagaan Tingkatan 5 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar post ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Perniagaan Tingkatan 5

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Fail :  DSKP Perniagaan Tingkatan 5

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di facebook anda. Ya, share artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke laman pendidikan kami ini. Untuk pemberitahuan artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Perniagaan Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-13 17:02:42.

Pada kali ini kami ingin war-warkan bahawa pihak kami telah kongsikan satu artikel yang sangat bermakna untuk ibubapa dapatkan iaitu Kumpulan Dskp Perniagaan Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Kumpulan Dskp Perniagaan Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Mudah. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!