Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah

capture pngBahan ini di ambil dari sumber berikut : photoinzone.blogspot.com

Hi semua dan terima kasih kerana anda singgah lagi ke rumah digital ini. Anda mencari DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 6

Anda sangat bernasib baik kerana kali ini pihak admin akan berikan kepada anda iaitu DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 6

Lihat Lebih Banyak DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 6

capture pngBahan ini di ambil dari sumber berikut : photoinzone.blogspot.com

Sebelum pergi lebih jauh, apa kata admin terangkan dulu serba sikit mengenai DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Pelajari Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas bagi menolong memudahkan para cikgu melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan mampu menolong para cikgu kerana mereka hanya merujuk satu fail (DSKP) sahaja untuk menjalankan PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Bila Perlu Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid-murid mesti ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Info Ringkas Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Info Ringkas Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data-data Berikut

Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 6 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 6

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Bahan :  DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 6

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat viralkan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di instagram anda. Ya, viralkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana datang ke blog kami ini. Untuk perkongsian bahan di atas iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-18 02:22:42.

Pada hari ini kami ingin nyatakan bahawa pihak admin telah kongsikan satu bahan yang sangat bermanfaat untuk murid-murid cetak iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Himpunan Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 6 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah. Semoga digunakan.

error: Content is protected !!