Download Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah

kurikulum kebangsaan akta pendidikan 1996 peraturan peraturan pendidikan kurikulum kebangsaan 1997Bahan ini di ambil dari post berikut : slideshare.net

Hi apa khabar anda semua terima kasih sangat sebab anda mari lagi ke blog ini. Anda mencari DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 1

Anda sangat langkah kanan sebab pada kali ini pihak kami akan berikan kepada anda tentang DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 1

Mari Dapatkan DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 1

kurikulum kebangsaan akta pendidikan 1996 peraturan peraturan pendidikan kurikulum kebangsaan 1997Bahan ini di ambil dari post berikut : slideshare.net

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba ringkas apa itu DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Kenali Apa maksud DSKP dan Impaknya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka bagi menolong memudahkan guru melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu memudahkan para guru kerana mereka hanya perlu melihat satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa pula Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang pelajar perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Maksud Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Info Ringkas Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Download Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengetahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 1 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 1

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Bahan :  DSKP Pendidikan Jasmani Tahun 1

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, pihak kami berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di instagram anda. Ya, kongsikan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana datang ke laman pendidikan kami ini. Untuk peringatan artikel di atas iaitu Download Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-17 05:17:42.

Sekarang kami ingin beritahu bahawa kami telah menulis satu artikel yang sangat bagus untuk murid-murid dapatkan iaitu Download Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Download Dskp Pendidikan Jasmani Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Mudah. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!