Kumpulan Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Download Dengan Segera

pt3 2016 nota padat pt3 sejarah tingkatan 1 hingga tingkatan 3 lengkapBahan ini di ambil dari post berikut : sistemguruonline.my

Selamat pagi semua dan terima kasih kerana mari lagi ke laman pendidikan ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Geografi Tingkatan 3

Anda sangat bertuah oleh kerana perkongsian kali ini pihak kami akan kongsikan dengan anda tentang DSKP Geografi Tingkatan 3

Lihat Lebih Banyak DSKP Geografi Tingkatan 3

pt3 2016 nota padat pt3 sejarah tingkatan 1 hingga tingkatan 3 lengkapBahan ini di ambil dari post berikut : sistemguruonline.my

Sebelum ke bab seterusnya, jom kita belajar dulu serba sikit apa itu DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Dalami Apa maksud DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 fail yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas untuk menolong memudahkan cikgu melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan mampu menolong para cikgu kerana kita hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi menjalankan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Bila Perlu Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa pula Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data Berikut

Kumpulan Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Download Dengan Segera ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Geografi Tingkatan 3 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Geografi Tingkatan 3

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Bahan :  DSKP Geografi Tingkatan 3

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, pihak kami berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di telegram anda. Ya, share bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana suport ke blog pendidikan kami ini. Untuk peringatan bahan di atas iaitu Kumpulan Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Download Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-04 22:39:42.

Masa ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah kongsikan satu artikel yang sangat bermanfaat untuk guru-guru print iaitu Kumpulan Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Download Dengan Segera.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Kumpulan Dskp Geografi Tingkatan 3 Yang Boleh Di Download Dengan Segera. Semoga digunakan.

error: Content is protected !!