Contoh Resume Permohonan Kerja Bahasa Melayu yang Umum dan Ringkas

Contoh Resume Permohonan Kerja Bahasa Melayu yang Umum dan Ringkas

Contoh Resume Permohonan Kerja Bahasa Melayu yang Umum dan Ringkas seperti yang dikongsikan kali ini adalah sebenarnya untuk permohonan kerja yang umum dan tahap sederhana kelayakannya. Resume seperti ini sebenarnya terlalu asas dan mungkin sesuai untuk mereka yang pertama kali memohon kerje kerana tiada pengalaman kerja yang boleh ditulis di dalam resume.

Perlu diingatkan, resume sebenarnya tidak perlu menyatakan sekali butiran akademik atau pendidikan dan pencapaian di tahap rendah atau sederhana. Ya, hanya perlu nyatakan yang betul-betul berkaitan dan pencapaian luar biasa sahaja dimana kita tahu tidak ramai yang ada pencapaian seperti kita. Sebagai contoh pencapaian yang berada pada TAHAP RENDAH & BIASA yang TIDAK PATUT dimasukkan kedalam resume ialah :

  1. AJK Kelab Kembara
  2. Pengawas Sekolah Menengah
  3. Bendahari Persatuan Rakan Masjid
  4. AJK Kelab Bimbingan dan Kaunseling Kolej
  5. Setiausaha Kelab Nasyid Universiti

dan sebagainya lagi. Butiran ini jika dimasukkan ke dalam resume, ianya menunjukkan kita tidak professional dan tahap diri kita yang rendah kerana terpaksa memasukkan butiran-butiran seperti itu hanya untuk menjadikan resume kita lebih panjang. Jadi ingatlah ya.

Terpanjang pula celoteh mengenai resume ini. Untuk lebih lanjut dan untuk dapatkan lebih banyak contoh resume boleh dapatkan di sini : Himpunan Contoh Resume, Cover Letter & Curriculum Vitae Terbaik Tahun Ini

JENIS RESUME

Permohonan Kerja

NAMA & TAJUK RESUME

Contoh Resume Permohonan Kerja Bahasa Melayu yang Umum dan Ringkas

SUMBER

http://www.resumecontoh.my

Dapatkan Contoh Resume Anda disini

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Resume Permohonan Kerja Bahasa Melayu yang Umum dan Ringkas
3. Muat turun resume ini hinggalah selesai.
4. Cetak resume yang di ambil.

Perkongsian resume ini diharap membantu. Resume ini bukan dibina oleh kami, tetapi ianya diperoleh dari sumber yang dinyatakan diatas. Sekiranya anda mendownload resume ini, pastikan juga anda dapatkan Curriculum Vitae (CV) dan Cover Letter (CL) ini.

Selain itu, bagi anda semua yang ingin cuba membina atau membuat sendiri CV dan Resume yang professional maka anda boleh cuba buat sendiri di Resume & CV Maker.

Semoga bermanfaat.

5 Kesalahan yang Perlu di Elakkan Semasa Menulis Resume Permohonan Kerja

error: Content is protected !!