Contoh Resume Memohon Jawatan Sebagai Jurutera yang Viral

Contoh Resume Memohon Jawatan Sebagai Jurutera yang Viral

Contoh resume ini sebenarnya sangat viral satu ketika dahulu dimana ada pihak yang telah mengetengahkan resume ini kepada orang ramai dimana ianya sesuai dan boleh dijadikan contoh yang baik. Ciri-ciri resume tersebut adalah ringkas dan padat kerana hanya mempunyai 2 helai mukasurat sahaja tetapi sarat dengan maklumat. Ini membuat seorang jurutera sangat terpukau dengan resume kerja individu tersebut.

Bagaimana resume individu tersebut menjadi viral? Resume kerja yang memukau tersebut telah dikirimkan oleh seorang pemuda bagi memohon jawatan sebagai jurutera ke sebuah firma. Namun nasib belum menyebelahi individu tersebut kerana firma tersebut belum membuat pengambilan pekerja baharu. Oleh kerana pemilik firma tersebut sangat kagum dan terpukau dengan resume kerja individu tersebut maka beliau berkongsi resume individu tersebut di akaun Facebook miliknya. Selepas resume tersebut dikongsi di media sosial, ia telah menjadi viral  sepantas kilat. Pemilik firma tersebut bukan sahaja memuat naik resume kerja individu tersebut bahkan turut memberikan komen beliau mengenai betapa baiknya resume tersebut.

Baiklah itu sahaja yang boleh diberikan sebagai mukadimah. Untuk lebih lanjut dan untuk dapatkan lebih banyak contoh resume boleh dapatkan di sini : Himpunan Contoh Resume, Cover Letter & Curriculum Vitae Terbaik Tahun Ini

JENIS RESUME

Permohonan Kerja

NAMA & TAJUK RESUME

Memohon Jawatan Sebagai Jurutera

SUMBER

Sistem Guru Online

Dapatkan Contoh Resume Anda disini

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Resume Memohon Jawatan Sebagai Jurutera yang Viral
3. Muat turun resume ini hinggalah selesai.
4. Cetak resume yang di ambil.

Perkongsian resume ini diharap membantu. Resume ini bukan dibina oleh kami, tetapi ianya diperoleh dari sumber yang dinyatakan diatas. Sekiranya anda mendownload resume ini, pastikan juga anda dapatkan Curriculum Vitae (CV) dan Cover Letter (CL) ini.

Selain itu, bagi anda semua yang ingin cuba membina atau membuat sendiri CV dan Resume yang professional maka anda boleh cuba buat sendiri di Resume & CV Maker.

Semoga bermanfaat.

Apa itu Engineering?

Cuba tonton video ini. Mungkin ianya membantu anda mendapat gambaran mengenai bidang jurutera. Ya, mungkin ianya akan membantu semasa temuduga anda nanti. Jadi jangan lupa tonton ya.

error: Content is protected !!