Contoh Resume Memohon Jawatan Junior Eksekutif Akauntan dalam Jual Beli Hartanah

Contoh-Resume

Contoh resume seperti yang kita semua sudah sedia maklum, memang tiada format khas yang wajib kita ikut sekiranya ingin menulis resume. Walaupun terdapat begitu banyak contoh resume yang mungkin dilihat sangat hebat dan mengagumkan, teapi pokok panggalnya semua itu bergantung kepada diri kita sendiri juga.

Hal ini kerana walaupun ada susunan tajuk yang perlu dibuat, tetapi ianya merupaka data yang bersifat individual. Contohnya mungkin pada maklumat pendidikan kita lihat contoh yang diberikan sangat gah, tetapi yang sebenarnya bergantung kepada kita. Jika kita cemerlang, maka sedaplah mata memandang. Namun jika pencapaian atau tahap pendidikan kita sekadar ala kadar sahaja maka ala kadar sahaja jugalah bila kita melihatnya.
Baiklah, antara perkara yang mungkin anda boleh titik beratkan dalam penulisan resume nanti ialah seperti berikut :

  • Objektif dan matlamat kerjaya
  • Maklumat peribadi
  • Maklumat pendidikan
  • Kemahiran
  • Kekuatan anda berbanding orang lain.

Baiklah itu sahaja yang boleh diberikan sebagai mukadimah. Untuk lebih lanjut dan untuk dapatkan lebih banyak contoh resume boleh dapatkan di sini : Himpunan Contoh Resume, Cover Letter & Curriculum Vitae Terbaik Tahun Ini

JENIS RESUME

Permohonan Kerja

NAMA & TAJUK RESUME

Memohon Jawatan Junior Eksekutif Akauntan dalam Jual Beli Hartanah

SUMBER

Sistem Guru Online

Dapatkan Contoh Resume Anda disini

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Resume
3. Muat turun resume ini hinggalah selesai.
4. Cetak resume yang di ambil.

Perkongsian resume ini diharap membantu. Resume ini bukan dibina oleh kami, tetapi ianya diperoleh dari sumber yang dinyatakan diatas. Sekiranya anda mendownload resume ini, pastikan juga anda dapatkan Curriculum Vitae (CV) dan Cover Letter (CL) ini.

Selain itu, bagi anda semua yang ingin cuba membina atau membuat sendiri CV dan Resume yang professional maka anda boleh cuba buat sendiri di Resume & CV Maker.

Semoga bermanfaat.

Video Berkaitan Hartanah Mungkin Membantu Anda Tenang dalam Menulis Resume

error: Content is protected !!