Contoh Resume Bahasa Melayu Bagi Memohon Jawatan Pensyarah Mata Pelajaran Umum (MPU)

Contoh Resume Bahasa Melayu Bagi Memohon Jawatan Pensyarah Mata Pelajaran Umum (MPU)

Contoh resume Bahasa Melayu Bagi Memohon Jawatan Pensyarah Mata Pelajaran Umum (MPU) ini merupakan satu lagi contoh resume yang lengkap mempunyai butiran seperti berikut :

  • Maklumat Peribadi
  • Latarbelakang Pendidikan
  • Perwatakan Peribadi
  • Pengalaman Kerja
  • Kemahiran dan Kebolehan Komunikasi
  • Penglibatan
  • References

Kalau dilhat dengan lebih details, di dalam resume ini pastinya butiran pendidikan adalah sangat penting kerana ianya memberikan satu gambaran penting untuk menjadi pensyarah. Jadi, jika keperluan untuk menjadi seorang pensyarah ialah anda perlu mempunyai tahap pendidikan dan pencapaian pendidikan yang tinggi maka tonjolkan point tersebut dengan jelas di dalam resume anda.

Baiklah itu sahaja yang boleh diberikan sebagai mukadimah. Untuk lebih lanjut dan untuk dapatkan lebih banyak contoh resume boleh dapatkan di sini : Himpunan Contoh Resume, Cover Letter & Curriculum Vitae Terbaik Tahun Ini

JENIS RESUME

Permohonan Kerja

NAMA & TAJUK RESUME

Contoh Resume Bahasa Melayu Bagi Memohon Jawatan Pensyarah Mata Pelajaran Umum (MPU)

SUMBER

ResumeContoh.my

Dapatkan Contoh Resume Anda disini

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Resume Bahasa Melayu Bagi Memohon Jawatan Pensyarah Mata Pelajaran Umum (MPU)
3. Muat turun resume ini hinggalah selesai.
4. Cetak resume yang di ambil.

Perkongsian resume ini diharap membantu. Resume ini bukan dibina oleh kami, tetapi ianya diperoleh dari sumber yang dinyatakan diatas. Sekiranya anda mendownload resume ini, pastikan juga anda dapatkan Curriculum Vitae (CV) dan Cover Letter (CL) ini.

Selain itu, bagi anda semua yang ingin cuba membina atau membuat sendiri CV dan Resume yang professional maka anda boleh cuba buat sendiri di Resume & CV Maker.

Semoga bermanfaat.

Interview Questions and Answers for Teachers

Baiklah cuba anda tonton video berguna ini untuk interview guru. Mungkin ianya dapat membantu anda dan minda anda dalam menghadapi soalan-soalan killer yang mungkin diajukan kepada anda semasa temuduga anda nanti. Semoga berjaya.

error: Content is protected !!