Contoh Cover Letter Memohon Jawatan Kosong Sebagai Akauntan di Syarikat Oil and Gas Sdn Bhd

 Akauntan di Syarikat Oil and Gas Sdn Bhd

Contoh CL Cover Letter yang baik seperti yang jobberies kongsikan disini adalah sangat bermanfaat untuk anda. Terutamanya jika anda juga ingin menyiapkan 1 resume dan cover letter yang menarik khusus untuk mengisi jawatan kosong sebagai akauntan di syarikat Oil & Gas di Malaysia ini.

Seperti yang kita tahu, setiap resume mestilah dikepilkan bersama-sama dengan CL atau Cover Letter yang menjadi mukaddimah pengenalan diri dan tujuan anda. Jadi, ingatlah cover letter ini ibaratnya menjadi kulit sesebuah buku. Pernah dengar istilah “Dont judge the book by it cover?” Ya, ianya selain membawa maksud kita tidak boleh menilai sesuatu itu diluaran sahaja tetapi disebalik maksud itu ada kelihatan satu makna “mainstream” iaitu first impression merupakan perkara pertama yang dinilai orang. Jadi, ingatlah sila tulis cover letter anda dengan format yang betul dan ayat yang professional.

Oh ya, sebelum pergi lebih jauh anda boleh dapatkan lebih banyak contoh cover letter di sini : Himpunan Contoh Resume, Cover Letter & Curriculum Vitae Terbaik Tahun Ini

JENIS COVER LETTER

Permohonan Jawatan Kosong

NAMA & TAJUK COVER LETTER

Cover Letter Memohon Jawatan Kosong Sebagai Akauntan di Syarikat Oil and Gas Sdn Bhd

SUMBER

gkerjaya.com

Dapatkan Contoh Cover Letter Anda disini

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Cover Letter Memohon Jawatan Kosong Sebagai Akauntan di Syarikat Oil and Gas Sdn Bhd
3. Muat turun Cover Letter ini hinggalah selesai.
4. Cetak Cover Letter yang di ambil.

Perkongsian Cover Letter ini diharap membantu. Cover Letter ini bukan dibina oleh kami, tetapi ianya diperoleh dari sumber yang dinyatakan diatas. Sekiranya anda mendownload Cover Letter ini, pastikan juga anda dapatkan Resume dan Curriculum Vitae ini.

Selain itu, bagi anda semua yang ingin cuba membina atau membuat sendiri CV dan Resume yang professional maka anda boleh cuba buat sendiri di Resume & CV Maker.

Semoga bermanfaat.

Learn Oil and Gas with Animations

error: Content is protected !!