Contoh Cover Letter Memohon Intership Petroleum Engineering Program

Petroleum Engineering Program

Petroleum Engineering Program

Contoh CL Cover Letter yang baik mampu membuat majikan kita terkesima dan terus menerima permohonan kerja atau latihan industri atau apa sahaja permohonan yang dibuat. Ya, itulah kuasa penulisan Cover Letter yang baik. Namun begitu, bagaimana sebenarnya penulisan CL yang bagus tersebut? Adakah perlu menjual nama dan kehebatan atau melobi diri sendiri agar kita dilihat berkelayakan?

Sebenarnya ada rahsia khas yang perlu di kuasai oleh anda. Seperti satu kisah yang pernah viral satu masa dahulu iaitu kisah Ir Meor Shamshir  dimana beliau cukup terpukau dengan cara pelajar ini. Oleh sebab itu, Cover Letter ini mungkin sesuai untuk anda yang sedang mencari-cari contoh cover letter yang bagus untuk dijadikan contoh. Mari kita lihat.

Oh ya, sebelum pergi lebih jauh anda boleh dapatkan lebih banyak contoh cover letter di sini : Himpunan Contoh Resume, Cover Letter & Curriculum Vitae Terbaik Tahun Ini

JENIS COVER LETTER

Permohonan Intership

NAMA & TAJUK COVER LETTER

Cover Letter Memohon Intership Petroleum Engineering Program

SUMBER

Facebook

Dapatkan Contoh Cover Letter Anda disini

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Cover Letter
3. Muat turun Cover Letter ini hinggalah selesai.
4. Cetak Cover Letter yang di ambil.

Perkongsian Cover Letter ini diharap membantu. Cover Letter ini bukan dibina oleh kami, tetapi ianya diperoleh dari sumber yang dinyatakan diatas. Sekiranya anda mendownload Cover Letter ini, pastikan juga anda dapatkan Resume dan Curriculum Vitae ini.

Selain itu, bagi anda semua yang ingin cuba membina atau membuat sendiri CV dan Resume yang professional maka anda boleh cuba buat sendiri di Resume & CV Maker.

Semoga bermanfaat.

Petroleum Engineering Internship

error: Content is protected !!