Contoh Cover Letter dalam Bahasa Melayu bagi Permohonan Kerja Sebagai Kerani

Contoh Cover Letter dalam Bahasa Melayu bagi Permohonan Kerja Sebagai Kerani

Contoh Cover Letter dalam Bahasa Melayu bagi Permohonan Kerja Sebagai Kerani yang baik adalah yang mampu menunjukkan tahap professional anda yang tinggi di dalam kerja pengkeranian. Mula-mula sekali, anda wajib pastikan tidak ada sebalah kesalahan ejaan dan format bagi setiap resume dan cover letter atau surat permohonan kerja anda. Kenapa?

Hal ini kerana kerja pengkeranian merupakan kawan baik kepada penulisan menggunakan komputer. Kemahiran menaip anda sebenarnya sudah diuji dan terlihat semasa anda sudah menghantar cover letter dan resume anda itu. Dari situ, pihak syarikat sudah tahu sejauh mana kebolehan anda menaip.

Selain itu, isu kandungan dan penutup juga mestilah padat dan tepat. Di dalam penulisan isi kandungan, jangan lupa masukkan secara ringkas latar belakang peribadi dan pendidikan anda. Pastikan teknik penulisan anda mampu membuka mata syarikat untuk terus melihat resume anda. Ya, biarkan timbul tanda tanya dan perasaan dalam diri mereka seperti :

“Fuh, mana resume budak ni… Mesti power juga ayat dia ni…”

Jika anda mampu buat demikian, insyaAllah kebarangkalian untuk anda dipanggil interview dan berjaya mendapatkan kerja ini adalah tinggi.

Selain itu, di dalam bahagian penutup pastikan anda letakkan pengharapan yang tinggi supaya anda diberikan peluang untuk di temuduga. Ya, mudah bukan? Oh ya, sebelum pergi lebih jauh anda boleh dapatkan lebih banyak contoh cover letter di sini : Himpunan Contoh Resume, Cover Letter & Curriculum Vitae Terbaik Tahun Ini

JENIS COVER LETTER

Permohonan Kerja

NAMA & TAJUK COVER LETTER

Contoh Cover Letter dalam Bahasa Melayu bagi Permohonan Kerja Sebagai Kerani

SUMBER

spa8i.net

Dapatkan Contoh Cover Letter Anda disini

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Cover Letter dalam Bahasa Melayu bagi Permohonan Kerja Sebagai Kerani
3. Muat turun Cover Letter ini hinggalah selesai.
4. Cetak Cover Letter yang di ambil.

Perkongsian Contoh Cover Letter dalam Bahasa Melayu bagi Permohonan Kerja Sebagai Kerani ini diharap membantu. Cover Letter ini bukan dibina oleh kami, tetapi ianya diperoleh dari sumber yang dinyatakan diatas. Sekiranya anda mendownload Cover Letter ini, pastikan juga anda dapatkan Resume dan Curriculum Vitae ini.

Selain itu, bagi anda semua yang ingin cuba membina atau membuat sendiri CV dan Resume yang professional maka anda boleh cuba buat sendiri di Resume & CV Maker.

Semoga bermanfaat.

[Interview tips] Episode 4 : Elakkan Tanya 4 Soalan Ini Sewaktu Temuduga

error: Content is protected !!